Dobre vijesti stižu za hrvatske umirovljenike sa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Naime, kako prenosi Mirovina.hr, HZMO se oglasio priopćenjem i tako dao potvrdu – u iduća tri mjeseca mirovine neće biti ovršene. U svom priopćenju navode:

“Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) obavještava korisnike mirovina kojima provodi ovrhu na mirovinama, da će od dana stupanja na snagu Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti (Zakon), početi primjenjivati Zakon u dijelu kojim se propisuju mjere zastoja u provedbi ovrhe na stalnim novčanim primanjima. HZMO je provodio aktivnosti radi pripreme Zakona te će, u skladu s odredbama Zakona, zastati s provođenjem ovrha na mirovinama koje umirovljenicima treba isplatiti u svibnju, lipnju i srpnju 2020., odnosno neće provoditi ovrhe u korist ovrhovoditelja, već će cijelu netomirovinu isplatiti korisniku mirovine.”

“Mjere zastoja u provedbi ovrha propisane Zakonom ističu u roku od tri mjeseca od početka datuma primjene, osim ako Vlada Republike Hrvatske ne produži navedene mjere za još tri mjeseca”, objavio je HZMO.

Foto: Ilustracija/Internet

Komentari
Prethodni članakOtvoreni frizerski saloni u Novoj Gradiški: Sretni i vlasnici i klijenti
Sljedeći članakNova Gradiška: Potpisan ugovor za projekt CEKOM, najvrijedniji gospodarski projekt Nove Gradiške vrijedan preko 119 milijuna kuna