Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u petak, 23. siječnja 2015. godine otvorio je 17. savjetodavno-izložbenu manifestaciju Poljoprivredno poduzetničke ideje “Nova Gradiška 2015”.

Na otvorenju u Domu kulture u Novoj Gradiški okupili su se brojni uzvanici, predstavnici institucija s područja Brodsko-posavske županije, Grada Nova Gradiška i općina sa šireg novogradiškog područja. Središnja je ovo godišnja manifestacija za sve poljoprivrednike i poduzetnike s područja bivše Općine Nova Gradiška, županije, ali i šire s obzirom da uvijek ugoste izlagače i iz drugih područja Republike Hrvatske.

Svečanost otvorenja uveličali su i članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge Trenk iz Nove Gradiške.

Osnovna zamisao organizatora ove manifestacije je da se naši poljoprivredni proizvođači upoznaju sa zakonodavnim okvirima u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i projektima ministarstva poljoprivrede, te da o osnovnim problemima u poljoprivredi i gospodarstvu porazgovaraju sa ovdje nazočnim kompetentnim osobama.

U središtu pozornosti i ove godine je bio Program ruralnog razvoja 2014. – 2020. godine kao dokument koji će u sljedećim godinama odrediti tijek povlačenja financijskih sredstava EU fondova u cilju razvoja hrvatske poljoprivrede. Sve posjetitelje u ova dva dana očekuje još niz predavanja u Domu kulture koji je sjedište edukativnog dijela manifestacije, a u Društvenom domu je izložbeni, odnosno sajamski dio predviđen za predstavljanje hrvatskog, prije svega slavonskog sela i malog poduzetništva.

U petak, izložbeni dio manifestacije otvoren je do 19 sati, a u subotu 24. siječnja od 9 do 15 sati. Organizatori manifestacije su Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška, Savjetodavna služba i Hrvatska poljoprivredna agencija, suorganizatori Županijska obrtnička i gospodarska komora, CTR razvojna agencija, novogradiške srednje škole i Turistička zajednica grada Nova Gradiške, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede.

Komentari
Prethodni članakKružni tok grade u otežanim uvjetima
Sljedeći članakHrvatski branitelji prosvjednici imaju “plan B”