Sinoć je u prostorijama Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška otvorena još jedna samostalna izložba dugogodišnje članice ove udruge Katarine Čanić.

– Rođena je 1952. godine u Novoj Kapeli. Odrasla je u obitelji u kojoj se poštivala književna riječ i od majke naslijedila je ljubav prema poeziji. U kreativnom Katarininom životu isprepliću se dvije ljubavi, slikarstvo i poezija. Katarina je jedan od osnivača Udruge stvaratelja u kulturi i njen je član od 2001. godine, kada je i osnovana. U Književno likovnom društvu Rešetari bila je 13 godina i tamo je osnovala literarnu grupu. Kao pjesnikinja sudjelovala je na brojnim kulturnim večerima naše i drugih udruga, promovirala svoje pjesme, sudjelovala na brojnim događanjima u gradu. Jedna je od autorica naše prve zbirke pjesama “Biseri duše” i u prosincu prošle godine izdala svoju prvu zbirku pjesama “Neprobuđeno jutro u cvijetu jorgovana”. Večeras nam se Katarina predstavlja kao slikar amater sa svoje 24 slike. Sudionik je svih naših izložbi i likovnih kolonija diljem Hrvatske te brojnih kreativnih radionica. Ovo nije njena prva samostalna izložba slika, a svojim radom uvelike oplemenjuje rad cijele naše udruge – istaknula je predsjednica Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška Zdravka Džimbeg.

– Drago mi je da vam se večeras mogu predstaviti s raznolikom tematikom. Između slika tu je i portret moga sina, stoga i ovoga puta ovu izložbu posećujem njemu – istaknula je autorica izložbe Katarina Čanić.

Otvorenje izložbe svojim pjesničkim nastupom oplemenili su njeni prijatelji pjesnici, članovi Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška i Književno likovnog društva Rešetari.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakOdržana 9. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Nova Gradiška
Sljedeći članakTreća adventska svijeća svijetli u našem gradu