Sinoć je započela manifestacija “Advent u našem gradu”. Osim na ledu, brojni posjetitelji mogli su uživati u nastupu Gradske glazbe Nova Gradiška, kao i u nastupu Plesnog studija Marine Mihelčić. Izuzetno dobro bile su posjećene i sajamske kućice, a razlog tome je bila odlična eno-gastro ponuda.

Glavni krivac za ovu manifestaciju kao i u godinama iza nas i dalje je Turistička zajednica Grada Nova Gradiška, na čelu s direktoricom Dinkom Matijević, a punu potporu ovom blještavom adventskom događaju pruža Grad Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem koji je i otvorio manifestaciju.

-“Drage moji Novogradiščanke i Novogradiščani i dragi gosti, hvala vam svima što ste došli u prelijepom broju. Kao što je Dinka rekla, htjeli smo stvoriti ovaj park da bude centar događanja, centar susreta i druženja i izgleda da smo uspjeli u tom. S druge strane ovaj park i sve ovo skupa nazvali smo “Čudesnom šumom” i zbog toga želim posvetiti jednu zahvalu svima vama, jer ste ovu “Čudesnu šumu” učinili još čudesnijom.” – rekao je Grgić

U sklopu manifestacije “Advent u našem gradu” upaljena je i prva adventska svijeća kod crkve Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije. Prigodnom molitvom koju je predvodio župni vikar vlč. Marko Dušak, te božićnim pjesmama, Novogradiščani su ušli u vrijeme Došašća. Vrijeme ljubavi, sloge, mira, zajedništva i pripreme za rođenje Isusa Krista, te blagdana Božića. 

Komentari
Prethodni članakVokalna skupina “Aurora” i gosti oduševili koncertom
Sljedeći članakKrenula adventska čarolija: Otvoreno klizalište, tijekom cijelog mjeseca niz događanja / foto