U povodu obilježavanja Dana grada i blagdana župe večeras je u prostoru bivše robne kuće otvorena još jedna vrijedna izložba. Prikaz je to radova nastalih na likovnoj koloniji “Starci 2015.” koju su organizirali članovi Udruge stvaratelja u kuluri grada Nova Gradiška.

Od osnutka udruge organiziraju likovne kolonije, dosada su održavane na Strmcu, a posljednje dvije godine organiziraju ih u Starcima. Kako je istaknula predsjednica Udruge Zdravka Džimbeg, na koloniji je sudjelovalo 49 slikara iz više hrvatskih gradova. Željeli su ih predstaviti novogradiškoj publici:

– Večeras je izloženo 66 radova, od toga dvije skulpture i 64 slike koje su rađene u različitim tehnikama, od spreja na platnu, pastela, akvarela, akrilika na platnu, lesonitu i papiru te ulja na platnu i lesonitu. Vidjet ćete da su motivi vrlo različiti, od apstrakcija, mrtve prirode do pejsaža. Tu su i pejsaži krajolika jer većina slikara voli svoj kraj, nosi ga u duši i voli to svoje prirodno okruženje – istaknula je Zdravka Džimbeg.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević:

– Ne trebam vam reći koliko osobno cijenim to što radite. Još sam pod dojmom izložbe koju ste organizirali u povodu “Novogradiškog ljeta glazbe i kulture”. Sada sam sretna što vidim da ste iz Staraca donijeli nešto što je plod iznimno široke inspiracije, hvala što ste nam ponovno pokazali kako vidite i osjećate svijet oko sebe. Vi ste zaista multikulturnjaci, u vašim dušama leže i pjesničke i slikarske duše, stoga vam još jednom zahvaljujem na svemu – istaknula je Lukačević.

Otvorenje izložbe glazbeno pjesničkim nastupom upotpunili su članovi Hrvatske pjevačke skupine “Slavča” i Pjesničke sekcije “Vladimir Nikolić”.

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakOgranak Matice hrvatske temelj novogradiške kulture / Foto
Sljedeći članakGradska glazba svome Gradu / Foto