Gradska glazba Nova Gradiška sinoć je održala tradicionalni koncert povodom Dana grada Nova Gradiška i blagdana Župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. U prepunom Domu kulture održan je cjelovečernji koncert pod nazivom ” Gradska glazba svome gradu”.

Osnovani su 21. prosinca 1873. na godišnjoj skupštini DVD-a Nova Gradiška. Od tada su imali brojne koncerte i sudjelovali su na svim važnim gradskim manifestacijama. Godišnje održe 30-ak koncerata u Hrvatskoj. Gradska glazba, sastavljena je od umjetnika i majstora limenih i puhačkih instrumenata, a u novije vrijeme imaju i različite udaraljke.

Na čelu Gradske glazbe je kapelnik Goran Franjić koji ravna orkestrom sigurnom rukom od 2004. godine. Mnoge je poznate, domaće i strane pjesme i ove godine prilagodio kako bi Novogradiščani mogli uživati u njima, ali ovaj puta u drugačijoj izvedbi, izvedbi orkestra Gradske glazbe Nova Gradiška.

Gošća ovogodišnjeg koncerta bila je naša poznata sugrađanka Barbara Dautović sa svojim ženskim bendom zvučnog imena “High five” koja je kao i uvijek pobrala simpatije.
Svi oni zajedno predstavili su svu raskoš talenta, ljubavi prema glazbi, ali i upornog rada bez kojeg ovakvog koncerta ne bi bilo. 19. po redu koncert u čast Grada postao je tradicionalna manifestacija, te kulturno – glazbena poslastica koja svake godine ispuni prostor Doma kulture do zadnjeg mjesta.

no images were found

Komentari
Prethodni članakOtvorena likovna izložba “Starci 2015”
Sljedeći članakUmirovljenici pozivaju na potpisivanje peticije / Foto