U petak je u prostoru Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška otvorena izložba radova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Nova Gradiška „Dugine boje iz srca i duše“.

Likovni radovi nastali su na 22. međužupanijskoj likovnoj koloniji koju Udruga tradicionalno održava u rujnu. Zahvaljujući velikodušnosti obitelji Šerić, Udruga je dobila i novi prostor „Galeriju Duga“ u kojoj će izložba biti otvorena do 9. siječnja 2023. godine.

S obzirom da je na likovnoj koloniji nastao veći broj radova, ova će izložba biti podijeljena u dva dijela. Sljedeća tri tjedna biti će izloženo 35 slika, a zatim do 9. siječnja i preostali likovni radovi nastali na koloniji. I ovoga puta članovi Udruge i njihovi gosti pokazali su kreativnost i darovitost stvarajući djela u različitim slikarskim tehnikama s raznovrsnim motivima.

Izložbu je otvorila predsjednica Udruge Zdravka Džimbeg koja je zahvalila svima koji su pomogli Udruzi i podržali njihov rad jer ove godine po prvi puta nisu dobili financijska sredstva od Grada. „Bez pomoći sponzora ne bismo uspjeli održati likovnu koloniju, stoga im veliko hvala što nas podržavaju i prate.“ – rekla je u nadi da će Udruga i sljedeće godine aktivno nastaviti sa svojim programima.
Dopredsjednik HDLU Nova Gradiška Bojan Dolenec, akademski slikar, naglasio je važnost postojanja ovakvih Udruga u lokalnim zajednicama, a njegova je želja proširiti ime HDLU Nova Gradiška izvan granica županije te da zajedno napreduju kroz nove programe i likovne susrete.

Komentari
Prethodni članakGimnazija Nova Gradiška: Ovo su pobjednici natječaja za najbolje kratke priče
Sljedeći članakSveti Nikola obradovao djecu Općine Rešetari