U petak je u prostoru Foto kluba F4 „Galeriji pod boltama“ otvorena izložba slika i fotografija “That’s Life” Dominika Poletta. Izložba donosi umjetničko putovanje kroz njegov jedinstveni izraz, gdje se prepliću elementi socrealizma i hiperrealizma.

Socrealizam prisutan je u njegovim slikama kroz suptilno naglašavanje društvene problematike, posebno one Slavonske, sada aktualne kao i ratova koji nemilosrdno uništavaju sve pred sobom. S druge strane, hiperrealizam dolazi do izražaja kroz preciznost detalja i slikarsku vještinu koja stvara gotovo fotografsku stvarnost na platnu. Slike koje se mogu vidjeti na izložbi istražuju različite aspekte svakodnevnog života kao i društvene probleme kroz naizgled jednostavne motive poput slanine i jaja na tanjuru, sardine u konzervi, napola pojedene ribe ili kako to Zoran Malkoč u predgovoru naziva „Slavonski pop-rat“.
„Ovdje nije cilj pretvoriti svakodnevni predmet u umjetnički objekt, ovo, dakle, nije slavonski pop-art nego slavonski pop-rat, na tim besprijekorno naslikanim tablama, na toj lažnoj mrtvoj prirodi, zbiva se nešto dramatično, borba između dva svijeta, onog slavonskog, koji nestaje, ili je već nestao, i onog globalnog koji je došao da nas proguta.“ – ističe Malkoč govoreći o izloženim slikama.

Ovaj dobro znani domaći autor u svom je stvaralaštvu prošao niz ciklusa pri čemu su se mijenjali i motivi i stilovi, a ovo je kaže, ono u čemu vidi sebe i u tom će smjeru nastaviti stvarati.

Otvorenje izložbe privuklo je brojne ljubitelje umjetnosti, prijatelje i znatiželjnike. Uvodnim riječima obratili su se Tomislav Petrović, predsjednik Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška i Gabrijel Vrebac, predsjednik Foto kluba F4 koji su naglasili kako je veliki odaziv posjetitelja svakako potvrda i odraz kvalitete rada Dominika Poletta.

Komentari
Prethodni članakVlada RH: Novim zakonima ostvareni su veliki iskoraci u brizi za osobe s invaliditetom i za djecu
Sljedeći članakDonacija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja iz Požege novogradiškoj Industrijsko obrtničkoj školi