U sklopu manifestacije “Advent u našem gradu” koju organizira Turistička zajednica Grada Nova Gradiška danas je započeo tradicionalni 13. novogradiški Božićni sajam

Dvodnevnu sajamsku manifestaciju koja je započela već u prijepodnevnim satima točno u podne otvorile su direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška, Dinka Matijević i direktorica turističke zajednice Brodsko-posavske županije, Ružica Vidaković. Sve prisutne pozdravili su i zamjenici gradonačelnika Borislav Vidošić i Ivana Trupina. Vrijedi spomenuti da je otvorenje sajma začinio neodoljivo sladak nastup polaznika Dječjeg vrtića Nova Gradiška. Upravo najmlađe obradovao je Djed Božićnjak i podijelio im poklone.

-“Vrhunac manifestacije “Advent u našem gradu” je ovaj Božićni sajam na koji je došlo veliki broj izlagača s uistinu raznovrsnom ponudom. U ovu organizaciju uloženo je puno truda i vremena, naravno zahvaljujući dobroj suradnji s našim ugostiteljima, Udruženjem obrtnika i naravno Gradom Nova Gradiška bez kojega ovog ništa ne bi bilo.  Uspjeli smo napraviti taj naš “Advent” na malom prostoru, ali sadržaja svakako ne nedostaje. Dakle možemo se usporediti s velikim gradovima, je mali, ali ima sve što i veliki gradovi: od gastronomske ponude i zabavnog programa, do sadržaja za djecu. Zadovoljni smo i posjetiteljima i odazivom, naravno nije još gotovo, ovaj vikend sadržaji se nastavljaju.” – rekla je Dinka Matijević

U Društvenom domu svoje proizvode izložilo je oko 60 izlagača, a brojni posjetitelji u potrazi za božićnim darovima kako za sebe tako i za svoje najmilije uistinu su imali veliki izbor. Izabrati nešto za sebe ili svoje bližnje uistinu nije bilo lako, bogata ponuda i dobro raspoloženi izlagači mamili su posjetitelje za kupovinom. 

Na ovom Božićnom sajmu ima uistinu svega, od Zlatoveza, božićnih vijenaca i raznih dekoracija, rukotvorina od vune, nakita i slika, pa sve do prehrambenih proizvoda, meda i ljekovitog bilja.

Organizaciju Božićnog sajma, ali i cijele manifestacije Advent u našem gradu pohvalila je i direktorica turističke zajednice Brodsko-posavske županije, Ružica Vidaković:

-“Dojmovi su prekrasni, opet ste napravili čaroban ambijent od ujutro pa do ponoći, uključujući uređenost grada. Ovom prilikom čestitam organizatoru i od srca čestitam svim izlagačima, jer upravo su oni zaslužni što se svaki gost osjeća ugodno kad dođe u našu Slavoniju.”

Sajam se nastavlja  i sutra od 8 do 19 sati na istom mjestu, u novogradiškom Društvenom domu s jednakim, ako ne i većim brojem izlagača, proizvoda, radionica i nadamo se posjetitelja. Od 11 sati na raspoerdu je bogati kulturno-umjetnički program, ulaz je besplatan, dobar provod zagarantiran, a svi su dobrodošli. 

Komentari
Prethodni članakGradsko vijeće: U fokusu gradske teme i rebalans Proračuna
Sljedeći članakDJ Yakka održao tradicionalni house party “Sretan Božić i Nova Gradiška”