U sklopu manifestacije “Advent u našem gradu”  započeo je tradicionalni 11. novogradiški Božićni sajam.

Sajamske aktivnosti su počele u 9 sati, osim sajma, održalo se i mnoštvo popratnih aktivnosti. Za početak održan je kulturno umjetnički program, a nakon toga djeca iz Dječjeg vrtića Nova Gradiška pjesmom i plesom zabavili su sve sudionike, a za nagradu ih je posjetio Djed Mraz i iznenadio poklonima. Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, točno u podne, prigodnim je riječima otvorio ovogodišnji sajam. Kao i dosadašnjih godina brojni izlagači izložili su svoje proizvode i usluge, dok su u poslijepodnevnim satima Adventskog sajma doživljaj upotpunili nastupi KUD-a Mala i Folklornog ansambla mladih KUU Cernik. 

Drugi dan Adventskog sajma započinje u petak u 8 ujutro, od kada će posjetiteljima osim kupnje na štandovima biti ponuđeni i brojni popratni sadržaji. Osim kreativne radionice za djecu koju će provoditi Društvo naša djeca, prijepodne će začiniti i nastupi HKUU Trenk, te plesači Plesne skupine Marine Mihelčić. Točno u podne sajam će posjetiti u Djed Božićnjak nakon kojeg će posjetitelje zabavljati Folklorni ansambl mladih, Udruga matice hrvatskih umirovljenika, a nešto kasnije i KUD Drežnik.

Dvodnevni program ovogodišnjeg Adventskog sajma zaokružit će house party poznatog DJ-a Yakke pod nazivom Sretan Božić i Nova Gradiška u novogradiškom parku od 17 do 21 h. 

 

Komentari
Prethodni članakTisovac: Izgrađena prilazna cesta prema kapelici svetog Blaža
Sljedeći članakOdržana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća