Prije dva mjeseca Pošti je zabranjena naplata isporuke manjih paketa, lakših od dva kilograma, pa su mnogi primijetili da ih se više ni ne dostavlja na kućne adrese.

BLIŽI se sezona darivanja – nakon dana samaca, crni petak, cyber ponedjeljak i bezbroj drugih marketinških kovanica mame vas akcijama do Božića. Vrijeme pred božićne blagdane udarna je špica sezone za sve kurirske službe, ali i Hrvatsku poštu, preko čijih ruku prijeđe najveći broj raznih paketa i pošiljaka naručenih iz internetskih trgovina diljem svijeta.

Prije dva mjeseca Pošti je zabranjena naplata isporuke manjih paketa, lakših od dva kilograma, pa su mnogi primijetili da ih se više ni ne dostavlja na kućne adrese. Nego da poštari u sandučiću ostave tek obavijest da ih pošiljka čeka u poslovnici Hrvatske pošte.

– Prije ukidanja naplate mali paketi su se uručivali osobno korisnicima, ali isključivo zbog obveze naplate. Kako ova obveza danas više ne postoji, mali paketi se, kao i ostale obične pošiljke, ubacuju u kućni kovčežić – ukoliko im dimenzije to dopuštaju. – pojasnili su za tportal iz Hrvatske pošte.

Drugim riječima, poštari više nisu dužni zvoniti na vrata i uručivati pošiljku jer za nju ne mogu naplatiti 4,5 kuna naknade koja je proglašena protivnom aktima Svjetske poštarske unije. Koliko će ona stvoriti troškova građanima, koji će sada pohrliti u poslovnice po svoje pakete, sasvim je druga priča.

Izvor/Foto: Sbplus 

Komentari
Prethodni članakCernik: Uspješan 26. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje
Sljedeći članakIstraživanja potvrdila: Hrvati su jedan od najnesretnijih naroda Europske unije