Lucija Prpić učenica je 6. razreda OŠ “Ljudevit Gaj”, pohađa glazbenu školu već tri godine, stvara radne navike i razvija svoju kreativnost. Želi postati liječnica, uživa u rješavanju matematičkih zadataka, nastupa na raznim manifestacijama i predstavlja svoju školu na najbolji način. 

-” Brat je išao u glazbenu školu, zato sam bila s njim na jednom koncertu bivših učenika, tada me zainteresirala flauta koja je zvučala jako lijepo i nježno, nakon toga sam upisala satove u glazbenoj. Satove flaute imam ponedjeljkom i četvrtkom 45 minuta, kod kuće vježbam po sat vremena, ako ne stignem jedan dan onda idući dan nadoknadim duplo. Bude mi naporno ali isplati se, idem na razna natjecanja i dobar je osjećaj dok sviram.”

-” Početkom sviranja imam tonske vježbe, prilikom kojih se mišići usta zagriju. Moje prvo natjecanje iz flaute bilo je u 2. razredu Glazbene škole, onda su se nanizala ostala natjecanja.”

Ova svestrana učenica sudjelovala je na brojnim natjecanjima gdje je uvijek pokazala zavidno znanje. Lucija je osvojila nagradu na školskom natjecanju iz Matematike, u OŠ „Ivan Meštrović“ u Vrpolju održano je županijsko Natjecanje iz tehničke kulture na kojemu je Lucija osvojila prvo mjesto. 

-” Volim matematiku, računati, tražiti rješenje problema, volim i tehničku kulturu, prirodu, a razmišljala sam o Muzičkoj akademiji ili studirati medicinu.”

U veljači je održano Međunarodno natjecanje Mladi Padovec u Novom Marofu. Lucija Prpić jedina je osvojila maksimalnih 100 bodova i nagradu u drugoj kategoriji disciplina flauta. Kod žirija i među publikom izazvala je ovacije te su nakon nastupa i uzvika uslijedile čestitke i veliko divljenje. Na nastupu ju je pratila profesorica klavira Matea Šeremet, a za natjecanje pripremila mentorica Daliborka Krešić. 

Na 58. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Jastrebarskom, regija sjever, osvojila je 1. nagradu u 2. kategoriji i tako se plasirala na Državno natjecanje u disciplini flauta. 

-” Uzbuđena sam zbog državnog natjecanja, morat ću se malo više pripremati da se ne bi dogodila greška ili panika prilikom nastupa, moram biti sigurna.”

Svima koji se dvoume oko upisa u glazbenu školu, Lucija poručuje:

-” Mislim da se razvije umjetnička strana čovjeka, otvaraju se novi putevi za budućnost, svatko treba pokušati s nekim instrumentom. Voljela bih još naučiti svirati violinu čini mi se kao jako lijep instrument, ima nježan i specifičan zvuk.”

Ravnateljica Blagica Pečnjak kaže kako Grad već prepoznaje Luciju po njezinim nastupima, glazbenim dosezima. -” Svi koji su slušali Luciju mogli su vidjeti kolika je njena snaga i vještina. Izdiže se u predmetima poput matematike, tehničke kulture. Ona je jedno posebno, nenametljivo, sposobno, vrijedno dijete. Jako smo ponosni na njene uspjehe.”

 

Komentari