Do požara je došlo zbog kvara na električnim instalacijama u predjelu kontrolne table traktora…

Jedan mu je traktor u potpunosti izgorio, drugi je oštećen u požaru. Naime, kako je priopćila Policijska uprava brodsko-posavska, u nedjelju (18. kolovoza), u 4.25 sati, u Donjim Andrijevcima, došlo je do požara na traktoru (vlasništvo 42-godišnjaka) koji je u potpunosti izgorio te je uslijed požara došlo i do oštećenja drugog traktora koji je bio parkiran neposredno uz izgorjeli traktor.

“Na mjesto događaja su izašli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Donji Andrijevci“ koji su ugasili požar. Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdila da je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama u predjelu kontrolne table traktora”, navodi policija.

Podsjećamo, početkom srpnja došlo je do požara na poljoprivrednom predjelu “Cerje“ kod Soljana u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U požaru je izgorjelo oko 1,5 ha usjeva pšenice i oko 3,5 ha strništa, a utvrđeno je da je uzrok požara mehaničko trenje uslijed kvara na regulatoru broja okretaja na kombajnu koji je na poljoprivrednoj površini vršio pšenicu.

Vlasniku, 53-godišnjaku iz Soljana, pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

I u susjednoj Osječko-baranjskoj županiji, koncem lipnja, uslijed tehničkog kvara, a na poljoprivrednoj površini u blizini mjesta Silaš, došlo je do zapaljenja gorivih dijelova traktora.

“Požar je tom prilikom izazvao eksploziju spremnika te se proširio na poljoprivrednu površinu kojom prilikom je opožareno oko tisuću metara kvadratnih površine strnjaka. Nastala materijalna šteta na traktoru iznosi nekoliko tisuća kuna. Istog dana, oko 11 sati, nedaleko mjesta Darde, prilikom izvođenja radova na poljoprivrednoj površini, uslijed pregrijavanja, došlo je do požara na traktorskom priključku- balirci, nakon čega se požar proširio na više komada bala sijena. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna”, navela je tad policija.

Izvor/Foto: Agroklub 

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: Sutra film Kraljice zločina
Sljedeći članakNajmlađi pacijenti novogradiške bolnice do kraja tjedna sele u novouređeni Odjel pedijatrije, radi se na nizu drugih projekata / foto