U sklopu projekta MAH 1 (Mogu ako hoću) koji se provodi već desetak godina, jučer je Policijska postaja Nova Gradiška u svoje prostorije ugostila učenike četvrtoga razreda Osnovne Škole “Mato Lovrak” kako bi ih upoznala sa radom policijskih djelatnika.

Koji su poslovi policije, čime se svakodnevno bave, ali i kako izgledaju njihovi uvjeti rada, prostorije i vozila, mladi osnovnoškoci u pratnji učiteljice Jasne Jedličko saznali su od Tomislava Marakovića, kontakt policajca PP Nova Gradiška.

Osim edukativnog predavanja kontakt policajca Marakovića o ovisnostima, štetnosti droga, alkohola i cigareta, te važnosti prevencije istih, mladi učenici imali su prilike zaviriti i u prostoriju za zadržavanje novogradiške Policijske postaje, vidjeti kako izgleda unutrašnjost policijskih vozila, te postaviti pitanja svom voditelju.

Puni dojmova, ali i interesa za jednoga dana postajanjem policijskog djelatnika učenici su se nakon interaktivnog druženja u sklopu MAH projekta vratili u svoje školske klupe učiti, na bi li u dogledno vrijeme zamijenili novogradiške policijske službenike u njihovom djelovanju, čemu se isti toplo nadaju.

no images were found

Komentari