Novu Gradišku sinoć su u sklopu svog motorističkog hodočašća posjetili motociklisti Moto kluba “4. gardijska brigada” iz Splita kako bi već petu godinu za redom kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima izmolili i simbolično ostavili krunicu, te zapalili i položili svijeće u znak sjećanja na sudionike Domovinskog rata koji je započeo prije 27 godina, kada je osnovana i  4. gardijska brigada. 

Motocikliste  Moto kluba “4. gardijska brigada” na čelu s njihovim predsjednikom Zlatkom Borojevićem dočekali su, te im se pridružili u ovom plemenitom činu, članovi Moto kluba “Nova Gradiška” zajedno sa svojim predsjednikom Goranom Dakićem, a u ime grada okupljene su pozdravili zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, koordinator za branitelje pri gradu Nova Gradiška Vlatko Greiner, te Milan Tomljanović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Republike Hrvatske- Ogranak Nova Gradiška. 

Svi zajedno, molitvom su i minutom šutnje odali počast preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima nakon čega su se uputili na okrjepu organiziranu od strane Marka Mokrovića, člana Moto kluba “Nova Gradiška”,  s obzirom na to da je Nova Gradiška tek jedna od stanica na hodočašću splitskih motociklista. Naime, oni su ove godine odlučili službeno obići 27 spomenika posvećenim hrvatskim braniteljima na raznim lokacijama diljem Lijepe naše.

27 spomenika obilježavanje s 27 krunica, jednom po spomeniku simbolika je kako brojčano,  što se odnosi na godine prošle od osnuta 4.gardijske brigade, tako i vjerski jer su  hrvatski vojnici u Domovinski rat odlazili s krunicama uz sebe. Ova akcija je ujedno i plemenit čin koji motociklisti čine u susret nadolazećoj obljetnici Vojno redarstvene operacije “Bljesak”. 

no images were found

Komentari