Povodom Međunarodnog dana invalida, koji se obilježava 3. prosinca, Osnovna škola  „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, u suradnji s Košarkaškim klubom invalida Slavonski Brod, organizirala je susret učenika s osobama s invaliditetom. Na taj su način htjeli pokazati kako se osobe s invaliditetom bave sportom, te da su ravnopravni članovi društvene zajednice.

Djeca su mogla vidjeti kako košarka izgleda iz njihove perspektive, igrajući u kolicima, te se okušati u stolnom tenisu i vožnji kolica na jednom manjem poligonu.

Cilj je ovoga susreta je osvjestiti djecu, ali i odrasle, da invalidnim osobama, posebno u kolicima, prilazimo prijateljski i da im ponudimo pomoć i kada ih susretnemo u našemu gradu ili negdje drugdje, a ne da ih sažalijevamo – rekla je defektologinja u OŠ „Mato Lovrak“, Zdenka Kekez.

Na ovaj smo način omogućili djeci da u izravnom kontaktu s osobama s invaliditetom vide kako se oni u svakodenvnom životu nose sa svojom invalidnošću, ali i pokazati kako radom i voljom sve prepreke mogu uspješno prevladati – istaknula je ravnateljica škole Vesna Lončar-Cindrić.

no images were found

Komentari
Prethodni članakOdržana promocija monografije “Muške narodne nošnje Zapadne Slavonije – Požega, Pakrac, Novska, Nova Gradiška”
Sljedeći članakKošarkaški klub “Strmac” Nova Gradiška