INOVA-MLADI je tradicionalna izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola i studenata s gostima iz svih dijelova RH i inozemstva. U tijeku 20 godina održavanja, INOVA-MLADI je postala najveća izložba mladih inovatora u ovom dijelu Europe.

07.studenoga 2020., usprkos teške epidemiološke situacije i svih nedaća koje su ove godine zadesile Zagreb, održana je u Narodnom Sveučilištu Dubrava-Kulturnom centru, 20. jubilarno izdanje INOVE-MLADI!

184 izloška s 300 sudionika nisu rekordni brojevi, ali jest 70% rekorda, što je u ovoj situaciji veličanstven uspjeh. U tijeku izložbe, svi sudionici su se strogo pridržavali svih propisanih epidemioloških mjera. Uz „živi“ dio izložbe, INOVA-MLADI je imala i online izdanje /www.inova-croatia.com/ uz sudjelovanje inozemnih izlagača iz Taiwana, BiH i R.Srbije.

Ocjenjivački sud je donio odluke o dobitnicima brončanih, srebrnih i zlatnih medalja, kao i nekoliko platina za najbolje od najboljih.

Uz to, svi mladi inovatori i njihovi mentori koji su osobno sudjelovali na Izložbi, nagrađeni su posebnim nagradama, medaljama „U STVARALAŠTVU HRABRI“.

Lucija Prpić je osvojila dvije zlatne medalje i jednu platinu za  Micro:bitovima upravljan plastenik za uzgoj jagoda koji je prepoznat kao jedan od najboljih uradaka na izložbi. Od četiri platine koje su se dodjeljivale za najbolje od najboljih, Lucija ju je osvojila. Za London Tower  je također dobila medalju Čestitke Luciji i mentoru Tihomiru Kudri!

Komentari