U cijelosti vam prenosimo novost iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo:

Naša je škola odabrana među četiri škole u Hrvatskoj, za projekt Assesment of Transversal Skills 2020 (ATS 2020), tj. Vrednovanje generičkih kompetencija 2020, koji se provodi u okviru Erasmus+. Projekt se provodi ove školske godine u našoj školi, a sudjeluju nastavnici Zdenka Kuštrin, Karlo Ivošević, Željko Dokuzović i Tomislav Ivanišević. Više o projektu pročitajte ovdje i ovdje

Projekt “Assesment of Transversal Skills 2020” (ATS2020), odnosno “Vrednovanje generičkih kompetencija 2020” provodi se u okviru programa Erasmus+, kao “Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politika”. U projektu sudjeluje 11 europskih zemalja (Austrija, Belgija, Cipar, Hrvatska, Estonija, Finska, Grčka, Irska, Litva, Slovenija i Španjolska), odnosno 17 partnerskih institucija, a jedna od njih je i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.

U projekt će biti uključeno 250 osnovnih škola u više europskih država u kojima će se izvršiti eksperimentalna provedba modela poučavanja i vrednovanja generičkih kompetencija kroz istraživački eksperiment. Ciljana skupina korisnika su učitelji kao ključni pokretači promjena, a posredno će projekt utjecati i na rad učenika. Model vrednovanja učenicima će omogućiti postavljanje ciljeva, razvoj planova djelovanja, razmatranje i vlastitu procjenu učenja dok će istovremeno evidentirati proces učenja. 

Glavni ciljevi projekta su:

utvrditi model vrednovanja generičkih kompetencija
uključiti 1000 osnovnoškolskih učitelja u eksperimentalnu provedbu modela u nastavi
razviti program edukacije učitelja
izraditi preporuke za obrazovne politike na nacionalnoj i europskoj razini
osigurati širu primjenu i financiranje modela na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

Projekt je započeo 1. ožujka 2015. godine, a trajat će do 28. veljače 2018.

Cjelokupni iznos budžeta projekta je 2.600.000 EUR, a dio koji će financirati Europska unija iznosi 1.950.000 EUR, odnosno 75% ukupnog budžeta projekta. 

U projekt ATS2020 u Hrvatskoj uspješno su se priključile sljedeće škole:

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo
Osnovna škola Kamešnica
Osnovna škola Popovača
Osnovna škola Vjenceslava Novaka, Zagreb

Komentari
Prethodni članakOkučani: smanjena cijena odvoza komunalnog otpada
Sljedeći članakRazmjena sjemena starih sorti u Cerniku