Naša najveća prehrambena kompanija koprivnička Podravka, nastoji što više poljoprivrednih proizvoda kupovati upravo od domaćih proizvođača, čime su i poljoprivredni proizvođači iz Orubice dobili priliku za siguran plasman svojih proizvoda.

Tvrtka Podravka zainteresirana je za otkup paprika za ajvar, krastavaca za kiseljenje, ljutih i slatkih feferona, rajčice, graha, šljiva, jabuka, pšenice, te svih sirovina za sušeno povrće, kakvi su mrkva, pasternjak ili celer.

Upravo iz tog razloga jučer je u Orubici održan radni sastanak s predstavnicima Ministarstva hrvatskih branitelja i tvrtke Podravka. Predstavili su Sporazum o suradnji zbog potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade za razdoblje 2018. – 2020., koji je Ministarstvo sklopilo s Podravkom kako bi se potaknulo zapošljavanje hrvatskih branitelja i njihova socijalna uključenost, ali i kako bi se na taj način poticala domaća poljoprivredna proizvodnja i ruralni razvoj.

Pozdravnu riječ domaćinima i gostima uputio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović, kojemu je iznimno zadovoljstvo što se na predavanju okupilo i više od dvadeset OPG-ovaca s područja Orubice.

– Naša je želja da se ovoj inicijativi u što većem broju pridruže i orubički povrtlari, kako bi pospješili osnivanje OPG-ova i zadruga te osigurali plasman sirovina uz siguran otkup – poručio je

Predstavnici Podravke – Zdravko Matotan i Ranko Tušek posebno su predstavili model otkupa, otkupne količine te način i rokove plaćanja, koji iznose maksimalno 60 dana od ispostavljenog računa. U Orubici, posebno su zainteresirani za otkup paprike, o kojoj su govorili veći dio prezentacije.

Otkupom poljoprivrednih proizvoda od domaćih proizvođača naša najveća prehrambena kompanija nastoji osigurati dovoljne količine svježeg i kvalitetnog povrća i voća za preradu, te kroz osiguravanje sigurnog otkupa poticati razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje.

Ovu inicijativu Podravke i Ministarstva hrvatskih branitelja dobro su prihvatili i zainteresirani poljoprivredni proizvođači iz Orubice, tijekom prezentacije u Vatrogasnom domu tražila se stolica više. Tko zna, možda baš Orbuca bude najveći uzgajivač paprike u Hrvatskoj. 

Komentari
Prethodni članakKrenule prijave za projekt “Tjedan odmora vrijedan”: Putujte Hrvatskom uz popuste
Sljedeći članakProglašeni najbolji sportaši grada: Filip Poturović, Lamia Engerini, Rukometni klub „Slavonka”, NK „Slaven” Ljupina, KK „Obrtnik”