Općinska organizacija HSS-a Staro Petrovo Selo uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Depopulacija i odlazak radno najvitalnijih stanovnika iz Općine Stro Petrovo Selo se nastavlja, a načelnik Općine brine oboji fasade društvenih domova rečeno je na sjednici Općinske organizacija HSS-a Staro Petrovo Selo održanoj u utorak, 6.kolovoza.Petrovoselski HSS-ovci okupljeni na sjednici općinske organizacije izrazili su potrebu aktivnijeg djelovanja opozicije, što je i HSS općini Staro Petrovo Selo, kojoj je zadataka i obveza pratiti rad vladajućih i ne dopustiti pogodovanje bio kojoj grupaciji gospodarstvenika, civilnog sektora ili javnih službi, a to su prakse koje se u Saro Petrovo Selo vraćaju istaknuli su :

Nije usvojen Programa o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem za općinu Staro Petrovo Selo što OPG-ove s područja općine dovodi u neravnopravan položaj u odnosu na ostatak Hrvatske i Slavnije. Ništa se ne radi niti po pitanju organizacije tržišta za poljoprivredne proizvode, a u potpunosti je izostala edukacija o načinu korištenja sredstva za poljoprivredu iz europskih fondova. Općina je oduvijek bila jako poljoprivredno središte, očekujemo povratak tradicijskih proizvodnji i aktivno sudjelovanje lokalnih vlasti u oživljavanju poljoprivrede ne samo za pojedince s plavom iskaznicom nego za sve stanovnike i posebice mlade koji uz malo aktivniji pristup aktualnih vlasti neće odseljavati. Nakon porezne reforme Općinski proračun omogućava veća izdvajanja za subvencioniranje poljoprivrede, obrta uz redovita socijalna izdvajanja za udžbenike ili prijevozne karte učenicima. Tražimo, subvencije za mlade poljoprivrednike i obrtnike koji će ostati živjeti u općini Staro Petrov Selo. Obnove fasada i društvenih domova, što pozdravljamo, neće vratiti gospodarsku aktivnost u općinu. Novac prikupljen iz poreza i naknada građana treba ulagati u proizvodnje jer one jedine stvaraju nove vrijednosti.HSS-ovci u iskazali i samokritičnost zbog slabe aktivnosti u prethodnom periodu te najavljuju veću aktivnost svojih članova u Općinskom vijeću.

Sjednici koju je sazvao novoizabrani predsjednik OO HSS- a Dragan Radić prisustvovao je predsjednik ŽO i zamjenik predsjednika HSS-a Davor Vlaović.

Izvor: općinska organizacija HSS-a Staro Petrovo Selo

 

Komentari
Prethodni članakOdržana završna konferencija projekta “Intenziviranje procesa deinstitucionalizacije”
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Sutra animirani film Angry Birds 2