Općina Rešetari i Dječji vrtić Čarobni svijet u Rešetarima su se našli na popisu 7 općina u RH koje su uspješno prošle postupak procjene i odabira prijave na javni poziv za dodjelu financijske potpore Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koja su namijenjena za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti i to u najvišem iznosu koji se mogao dodijeliti od 275.000,00 kn (50 djece).

Sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, a koji su zatražili financijska sredstva za održavanje predškolske djelatnosti tj. za plaće djelatnika na svom području, Povjerenstvo ministarstva za procjenu i odabir prijava predložilo je iznose za financijsku potporu temeljem propisanog mjerila javnog poziva među kojima se našla Općina Rešetari i Dječji vrtić, kojeg je osnovala sama općina.

Predloženi financijski iznosi, koji su dodijeljeni po Pozivu, izrađeni su na godišnjoj razini 500 kn/mjesečno po upisanom djetetu za 11 mjeseci pedagoške godine, sukladno dostavljenom Godišnjem Planu i programu (od 1. rujna do 31. kolovoza 2020.). Ovom financijskom potporom nastavlja se dobra suradnja s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje je nedavno uložilo i u uređenje Područnog vrtića u Adžamovcima u iznosu 755.771,00 kn.

 

Komentari
Prethodni članakFascinantni akvareli Damira Facana-Grdiše krase zidove novogradiškog Doma kulture
Sljedeći članakIz Grada Nova Gradiška pozivaju: Ispunite anketu o prometnim navikama građana RH