Dobrovoljno vatrogasno društvo Rešetari organiziralo je javnu pokaznu vatrogasnu vježbu tehničke intervencije u selu Bukovica s ciljem upoznavanja građana sela Bukovica kao i ostatka općine Rešetari s uvježbanošću vatrogasaca za gašenje požara i spašavanje ugroženih osoba u situacijama prometnih nesreća te mogućnostima vatrogasne tehnike u kriznim situacijama.

Vježba se održala u nedjelju s početkom u 11,00 sati u prostoru dvorišta Društvenog doma u Bukovici. Sudionici toga dijela vježbe bili su DVD Rešetari, a gosti DVD Zakorenje (Požeško-slavonska županija) i DVD Gunjavci.

Prvi dio pokazne vježbe bilo je rezanje vozila s hidrauličnim alatima kao i edukacija vatrogasnih operativaca koji se još nisu susreli s ovim oblikom rada te stjecanje novih vještina u vatrogastvu kao i njihovu osposobljavanju djelovanja. Drugi dio pokazne vježbe bilo je gašenje automobila sa srednje teškom pjenom pomoću navalnog vozila. Vježbom je veoma stručno rukovodio i zapovijedao zapovjednik DVD-a Rešetari Antun Jug. U izvođenju vatrogasne vježbe sudjelovalo je 12 vatrogasnih operativaca.

Vježbu je pratilo veliki broj mještana Bukovice i njihovih gostiju iz obližnjih sela, a prekrasno je bilo vidjeti mnogo mladih koji su s posebnom pažnjom pratili svaki detalj vježbe, što je još jedan dokaz da će u općini Rešetari vatrogastvo živjeti još mnogo godina.

Po završetku vježbe zapovjednik Antun Jug postrojio je sudionike ispred Društvenog doma predavši prijavak načelniku Općine Rešetari Zlatku Agi, koji je potom izvršio smotru svih sudionika pokazne vježbe. Svim nazočnima obratio se predsjednik DVD-a Rešetari i VZO-a Rešetari Krešimir Knežević kao i načelnik Zlatko Aga, a u ime gostujućih društava Slavko Lončarević iz DVD-a Zakorenje.

Nakon službenog dijela vrijedni mještani Bukovice, od kojih su neki i članovi DVD-a Rešetari, za sve sudionike i goste pripremili su prigodni domjenak.

Komentari