Temeljem zahtjeva upućenog prema načelniku Općine Rešetari, Općina Rešetari je 15.11.2022. osigurala smještaj za 12 branitelja biciklista koji povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, biciklima putuju od Zagreba do Vukovara.

Grupa branitelja „Vesele pedale“ već dugi niz godina na ovaj način odaje počast svim Hrvatskim poginulim i stradalim braniteljima. Na njihovom proputovanju, Općina Rešetari je jedna od onih općina gdje svake godine zastanu i odaju počast Hrvatskim braniteljima s našeg područja. Tako su i ove godine zapalili svijeće u znak sjećanja i odavanja počasti svim našim poginulim i stradalim braniteljima.

Braniteljima je smještaj bio osiguran u novoizgrađenom društvenom domu u Rešetarima. Branitelje bicikliste je pozdravio i uputio im riječ dobrodošlice načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

„Ovo je jedna hvalevrijedna, nesebična gesta koju vi kao grupa provodite zadnjih 10ak godina i svaka vam čast. Lijepo je znati da još uvijek ima onih koji su zahvalni svojim suborcima na svemu što su dali –svoj život i što podsjećate na žrtvu i odricanje svim onih koji su branili domovinu. Ustrajte u tome i budite promotori istine što se dogodilo u Domovinskom ratu. Hvala na ovoj hvale vrijednoj i požrtvovanoj gesti te Vam želim sretan put do Vukovara“.

 

Komentari
Prethodni članakUčenici OŠ Mato Lovrak obilježili Svjetski dan izumitelja
Sljedeći članakSela u županiji nestaju; većina izbrisana s karte