Načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i župnici Župe Krista Kralja u Rešetarima vlč. Josip Bogović i Župe sv. Ivana Krstitelja u Zapolju pater Nenad Meter potpisali su ugovore o financijskoj potpori Općine Rešetari za 2018. godinu kroz program „Pomoć vjerskim zajednicama” u sklopu Javnog poziva Općine Rešetari za financiranje programa udruga i vjerskih zajednica koje djeluju i rade na području općine Rešetari, a za njihov rad osigurano je 80.000,00 kn iz općinskog proračuna.

Župa Rešetari iz ovog programa dobit će potporu u iznosu od 40.000,00 kn za nabavku novog zvona, a Župa Zapolje, koja će također biti potpomognuta u iznosu od 40.000,00 kn, svoja sredstva uložit će u prepokrivanje pomoćnih objekata i objekta bivših časnih sestara.

Župnici Bogović i Meter vesele se što Općina i Crkva mogu zajedno surađivati na ovim projektima te će im ova pomoć uvelike pomoći u njihovom radu. Tom prigodom razgovaralo se i o dodatnim potrebama vjerskih župa. Potpisu ugovora prisustovala je i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković.

no images were found

Komentari