Svjetski dan bolesnika obilježava se 11. veljače, a utemeljio ga je 1992. godine papa Ivan Pavao II. kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Posebnim pismom datiranim 13. svibnja 1992. i naslovljenim na kardinala Fiorenza Angelinija, predstojnika Papinskog vijeća za pastoral zdravstvenih djelatnika, a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb.

Kao datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je 11. veljače, kad se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, budući da je marijansko svetiše u Lourdesu, poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima, postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti.

Hrvatska liga protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Podružnica Nova Gradiška i Zajednica žena “Katarina Zrinski” te predstavnici mladeži HDZ-a Nove Gradiške posjetili su pacijente na odjelima Opće bolnice Nove Gradiške u povodu Svjetskog dana bolesnika.

Inače to čine na sam dan, 11. veljače, ali ove godine to nisu mogli zbog epidemije gripe.

Predsjednica novogradiške Podružnice Hrvatske lige protiv raka  Terezija Grgić, istaknula je kako su ove godine osim voća pripremili i slastice za djecu. 

-”Obilježili smo Svjetski dan bolesnika i Uskrs, podjelili smo radost s našim bolesnicima, darivali ih voćem, ali s obzirom da smo u tjednu Mladog Uskrsa, pripremili smo za njih i posebne čokoladne pisanice, a za mališane čokoladice”.

Predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski”,  profesorica Ljiljana Ptačnik kazala je kako je ovo suradnja koja traje već niz godina i pokazala se kao vrlo uspješnom i sa sigurnošću će se nastaviti. 

 

no images were found

  

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari i župnici župa u Rešetarima i Zapolju potpisali ugovore o financijskoj potpori
Sljedeći članakKako zajednički nastupiti na tržištu: U Novoj Gradiški održan radni sastanak Savjeta projekta “Okusi hrvatske tradicije”