Od lipnja ove godine, nakon 15 godina, korigirati će se godišnje naknade za korištenje grobnih mjesta te cijene usluge ukopa i drugih grobnih usluga.

Godišnja naknada za korištenje grobnih mjesta, tj. grobna naknada uobičajeno se plaća jednogodišnjom ratom i biti će korigirana za 36%, a cijena ukopa za 25% . Svjesni odgovornosti i utjecaja na životni standard građana, Općina Rešetari kao uprava groblja godinama su zadržavali istu visinu naknade za svoje komunalne usluge, usprkos neprekidnom porastu svih ulaznih troškova. To smo uspijevali povećanjem efikasnosti u organizacijskom i operativnom djelovanju te racionalizacijom ukupnog poslovanja. Posljednjih nekoliko mjeseci to više nije moguće budući da su iskorišteni svi mogući mehanizmi koji su držali cijene usluge na staroj razini.

Godišnja grobna naknada koristi se za redovito održavanje groblja te ju plaćaju korisnici grobnog mjesta, tako će konkretno, dosadašnja grobna naknada za jedno grobno mjesto s 25 kuna po m2 porasti na 34 kune po m2 s ciljem održavanja kvalitete u obavljanju komunalnih usluga, a istovremeno osiguravajući prihvatljivost cijena, došlo je do povećanja cijene pogrebnih usluga za 25% , a posebno je došlo do niza noviteta u cijeni ukopa i mogućih dodatnih pratećih poslova na grobljima. Ovim mjerama želimo zajamčiti potpunu kvalitetu usluge građanima kao i sačuvati postojeću radnu snagu za ove poslove.

Komentari
Prethodni članakNovi Natječaj za proizvođačke organizacije vrijedan 10 milijuna kuna
Sljedeći članakPsunj Sokol okrunio sezonu rezlutatom 4:1