Na temelju ranije provedenog Javnog poziva i donesene Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini, Općina Rešetari i i Središnji državni ured za demografiju i mlade potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini.

– Radi se o demografskoj mjeri kojom se osigurava financijska potpora za provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta vanjskog terena dječjeg vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece. Ovime je Općini Rešetari dodijeljena financijska potpora za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima iz državnog proračuna u iznosu od 56.571,00 kuna, a odobrena sredstva će se koristiti za pokriće troškova uređenja vanjskog prostora vrtića – kaže načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Načelnik Aga se ovom prilikom susreo s državnom tajnicom Željkom Josić. Kako ističe načelnik Aga, državna tajnica Željka Josić uskoro bi trebala posjetiti općinu Rešetari s ciljem poboljšanja demografskih mjera u ovoj općini.

Komentari
Prethodni članakEuropska unija izglasala kolika bi trebala biti minimalna plaća, hoćemo li se pridržavati odredbi?!
Sljedeći članakGradska glazba Nova Gradiška obilježava 150 godina: Pomozite im u pripremanju knjige o njenoj povijesti