Načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, tradicionalno je i ove godine upriličio prijem za 29 novorođenih beba i roditelja s područja ove općine.

– Nadam se da će se u četiri sljedeće godine natalitet na našem području poboljšati. Općina će nastojati učiniti maksimum da pomogne i pridonijeti kroz pomoć u školovanju djece, povoljnije cijene dječjih vrtića i podizanja standarda društvene infrastrukture prilagođene najmlađim stanovnicima. U novom je općinskom proračunu predviđeno povećanje sredstava za novorođenu djecu koja će iznositi 1.000,00 kn za prvo dijete, 2.000,00 kn za drugo i 3.000,00 kn za treće i svako iduće dijete. Do sada je Općina za naknadu za novorođenu djecu izdvajala 40.000,00 kn godišnje, a novi Proračun predviđa povećanje tog iznosa za 50% na godišnjoj razini, a sve u cilju poboljšanja demografske slike Općine Rešetari kao i cijele Hrvatske – kaže načelnik Zlatko Aga.

Naglasio je i da će općina ići pravcem da koristi sve mogućnosti da mlade ljude zadržimo u svojoj općini. Općina i čelni ljudi općine će uz općinsko vijeće od iduće godine povećati svoj angažman u pomoći mladim obiteljima kroz sve segmente života, a posebna želja je da se u 2018. godini započne gradnja novog objekta dječjeg vrtića, što bi omogućilo još veći broj mjesta u vrtiću, kao i jaslice koje u postojećem vrtiću nemaju.

Izvor: Općina Rešetari

Komentari