“Sveukupno u ovih 10 mjeseci potpisali smo ugovore o financijskoj pomoći s 15 obitelji, a ukupno im je isplaćeno 550 tisuća kuna.”

U Općini Nova Kapela ovih su dana potpisali ugovore o financijskoj pomoći s još pet obitelji. Kako je objavljeno na službenoj općinskoj stranici ugovori su potpisani s obiteljima Pekić, Vincetić, Vrakić, Rotar i Vidlanović. U pet slučajeva pomoć iznosi po 50 tisuća kuna dok je s jednom obitelji ugovor o pomoći potpisan na iznos od 30 tisuća kuna.

“Sveukupno u ovih 10 mjeseci potpisali smo ugovore o financijskoj pomoći s 15 obitelji, a ukupno im je isplaćeno 550 tisuća kuna”, objavili su u Općini Nova Kapela.

Podsjetimo, kada su u Novoj Kapeli 12. koovoza prošle godine obilježavali Dan općine, načelnik Ivan Šmit, pohvalivši projekt “Slavonija” kao dobar dugoročni projekt, najavio je i kratkoročne mjere kojima u općini kane zadržati stanovništvo.

“Donijeli smo odluku da ćemo svakoj mladoj osobi ili obitelji do 40 godina, koja želi graditi ili kupiti kuću, dati 30.000 kuna. Za ovu smo godinu osigurali sredstva za deset kuća, nagodinu ćemo osigurati sredstva za još 10 do 15 kuća. Možda to i nije puno, ali predstavlja znak pažnje i poziv mladima da ostanu.”, kazao je  tog 12. kolovoza 2018. godine načelnik Šmit, najvaivši tom prigodom i skoro raspisivanje natječaja.

Obećano je i učinjeno. Javni poziv, čiji je cilj poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na području općine Nova Kapela u svrhu demografske revitalizacije, je raspisan već krajem kolovoza. Od tada do danas, mjeru je koristilo ukupno 15 obitelji koje su dobile bespovratna sredstva uz uvjet da svoju adresu stanovanja zadrže slijedećih deset godina.

 
Komentari