Protekli vikend Općina Cernik provela je svoju 2. veliku ekološku akciju čišćenja okoliša.

Prikupljanje otpada na ovakav način je, nažalost, i dalje potrebno jer se tijekom godina skupio veliki broj divljih odlagališta za koje treba vremena da se sva očiste, ali i  zbog nesavjesnih ljudi koji i dalje odbacuju smeće na nedopustiv i necivilizirani način, usprkos tome što je na području općine uspostavljeno organizirano zbrinjavanje i razvrstavanje otpada na zelenim otocima preko ovlaštene ugovorne tvrtke Odlagalište d.o.o. Nova Gradiška.

Na akciju čišćenja skupilo se pedesetak mještana, a uređivan je okoliš okolo starog Kulmerovog dvorca, te divlja odlagališta na lokacijama Klačinac i uz prometnicu Cernik – Baćindol.

Načelnik općine Vitomir Žakić ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji na doprinosu i uloženom trudu za očuvanje našeg okoliša, prirode i planeta Zemlje koje je naše zajedničko dobro, a posebno svim mještanima koji su odgovorno svojim entuzijazmom doprinijeli čišćoj i urednijoj općini Cernik.

-“Vrijeme nas je poslužilo i nastojali smo riješiti velika odlagališta smeća kao što je Klačinac gdje smo u prošloj akciji izvezli 4 kamiona smeća, a sada još 3 i nastavljamo dalje. Nadamo se da ćemo iduće godine ponovno imati akciju, ali isto tako i da ćemo imati manje tih akcija, jer se nadam da će se probuditi svijest u ljudima i da više neće bacati smeće. Također smo uredili okoliš oko našeg dvorca, ali i očistili prostorije i pripremili za nadolazeće Dane cerničkog Portugisca.”- rekao je Žakić

Komentari
Prethodni članakOdigrano 6 kolo 3. Hrvatske šahovske lige
Sljedeći članakStjepan Pavlagić, predsjednik Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko” Staro Petrovo Selo: Naša vinogradarska priča