Općina Cernik službeno je predstavila je novi traktor CASE Farmall 95 A, za obavljanje komunalnih usluga s pripadajućom opremom među kojom su: ralica za snijeg, malčer i električne škare.

Vrijednost nabave je 481.375 kuna od čega je 336.000 kuna osigurano kroz bespovratna sredstva iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, dok je ostatak financirala Općina Cernik. Isporučitelj traktora je tvrtka Agronom d.o.o. iz Požege.

Trimeri i ručne kosilice kojima su u općini Cernik do sada održavali javne površine i groblja dobili su snažnu i puno prikladniju pomoć, traktor CASE Farmall 95 A, jedan od najprodavanijih modela kada su u pitanju radovi komunalnih održavanja općina, gradova i komunalnih poduzeća.

-“Traktor će u svim uvjetima i poslovima ispuniti očekivanja, od održavanja zelenih površina do održavanja prometnih pravaca u zimskim uvjetima”. – rekao je Leonardo Matijević, predstavnik tvrtke Agronom d.o.o.

Zadovoljstvo novom akvizicijom pokazao je i načelnik općine Cernik, Vitomir Žakić.

-“Dobili smo novi stroj koji će nam pomoći u održavanju naših cesta preko zime, ali i naših poljskih puteva i zelenih površina. Naravno koristit će nam i za brojne druge potrebe i aktivnosti. Nemamo komunalni pogon, ali pomalo idemo u tom smjeru”.

Novi traktor mogao bi “krštenje” imati već ovu subotu, kada u općini Cernik organiziraju veliku ekološku akciju čišćenja okoliša.

Komentari