U srijedu, 29. rujna 2021., na glavnom zagrebačkom trgu održana je izložba „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ u organizaciji Ministarstva poljoprivrede. Svrha izložbe bila je kroz sedam tematskih sekcija pružiti informacije i educirati potrošače o problematici otpada od hrane.

– Na izložbi su, kroz tri sekcije, sudjelovale i naše nastavnice i učenice koje su predstavile i prezentirale radove učenika, ali i cijelu našu školu. Nastavnica Marija Blažević s učenicama Petrom Brlić i Leom Đurđević sudjelovala je u sekciji „otpad od hrane u kućanstvu – savjeti kako čuvati, pripremati i rukovati s hranom za smanjenje rizika od nastajanja otpada od hrane“.

Nastavnica Jelica Pejanić je s učenicama Valentinom Mitrović i Gabrijelom Jelašac pripremala za posjetitelje izložbe Teninu tortu od viškova hrane, i to u sekciji „otpad od hrane u kućanstvu – priprema i degustacija jednostavnih jela od viškova hrane“. U sklopu izložbe izdana je i knjižica s receptima „Jela od viškova hrane“ u kojoj se nalaze dva recepta koja je osmislila nastavnica Pejanić, a to su, već spomenuta, Tenina torta i Salata za svaki dan.

Nastavnica Kristina Brkić s učenicama Mateom Nikolić i Petrom Sakač je kroz sekciju „otpad od hrane u kućanstvu – planiranje“ nastojala potaknuti gledatelje na planiranje kupovine te pametnu i razboritu kupovinu. Nastavnica Brkić je, u ime svih škola, održala i pozdravni govor na otvaranju izložbe. Pripreme za ovu izložbu trajale su tjednima, a sav trud se isplatio na oduševljenje posjetitelja i organizatora – kaže ravnateljica Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška Mirela Brlić Trnka.

A kako bi i naše sugrađane upoznali s izložbom i njenim ciljevima te cijelim projektom, učenici i nastavnici Industrijsko obrtničke škole sve to prezentirali su i u središnjoj gradskoj Ulici slavonskih graničara. U posjet su im došli učenici gradske Osnovne škole „Mato Lovrak” s njihovom učiteljicom Jasnom Jedličko.

 

Komentari
Prethodni članakHMNK Nova Gradiška otvara natjecanju u 2. HMNL na domaćem terenu
Sljedeći članakHPD “Tomislav”: Susret pjesme i prijatelja u Cerniku / foto