Znanje i izvrsnost kompetencije su koje profesori novogradiške Gimnazije svakoj generaciji učenika nastoje prenijeti, pružiti im sva potrebna znanja i omogućiti upis na željene studije.

Zbog svega toga, iznimno ih veseli svaki uspjeh učenika i njihov plasman na natjecanjima. Novogradiška Gimnazija u ovoj se godini može pohvaliti velikim brojem plasmana na državna natjecanja iz brojnih predmeta, stoga su za sve postignuto odlučili zahvaliti učenicima i njihovim mentorima:

– Upriličili smo prigodni sastanak s učenicima i mentorima, sudionicima državnih natjecanja. Ove smo godine naročito ponosni jer smo kao mala škola imali devet državnih natjecanja, osam naših profesora mentora bili su mentori učenicima na državnim natjecanjima i na državnoj razini natjecanja sudjelovalo je 19 učenika.

Posebno mi je veselje istaknuti da smo imali tri sportska državna natjecanja iz krosa, badmintona i stolnog tenisa i to mi kao škola koja nemamo sportsku dvoranu. Naravno, nadamo se da ćemo je dobiti. Mi smo ove godine imali dva učenika na državnom natjecanju iz biologije, jednog učenika na državnom natjecanju iz matematike. To je bio jedini učenik iz opće gimnazije koji je bio pozvan na državno natjecanje. Svih ostalih dvadeset učenika bili su učenici matematičkih gimnazijskih razreda.

Vito Arić i njegova mentorica profesorica Branka Kušenić bili su naročito pohvaljeni kao primjer dobrog uspjeha koji ne dolaze iz matematičkih gimnazijskih škola. Svake godine imamo i učenika na državnom natjecanju iz latinskoga jezika. To je vrlo vrijedan rad kolege profesora Danijela Bedeničića i svih ostalih profesora mentora koji su s učenicima sudjelovali na državnim natjecanjima. Naročito smo ponosni kada škola koja to i treba pokazivati, pokazuje zavidnu razinu znanja ovakvim postignućima. Znanje je učenicima jedina stvar koju im nitko ne može uzeti, a upravo to znanje dovodi do izvrsnih rezultata naših učenika na državnoj maturi.

Posebno ističemo da smo proteklih godina imali sto postotnu prolaznost naših učenika na državnoj maturi i 94 posto učenika je upisalo svoj prvi izbor željenog fakulteta. Svi ovi učenici danas su vrlo uspješni, redovni studenti i svojim zalaganjem, naučenim i kompetencijama ističu se na svojim fakultetima – istaknula je ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik.

 

Evo i nagrađenih

Državno natjecanje iz matematike: Branka Kušenić, prof. i Vito Arić

Državno natjecanje iz povijesti: Goran Šarić, prof. i Edi Conjar

Državno natjecanje iz latinskoga jezika: Daniel Bedeničić, prof. i Patrik Ivanetić

Državno natjecanje iz biologije: Josip Sokić, prof. i Andriana Šupica

Državno natjecanje iz biologije: Marko Plander, prof. i Mihael Božić

Državno natjecanje u debati: Koraljka Hausnet Lasović, prof. i Lana i Leon Valentić, Nikolina Smolić

Državno natjecanje u badmintonu: Manda Vincetić, prof. i Lana Valentić, Neli Kulundžić, Mia Marković, Barbara Pastulović

Državno natjecanje u krosu: Dunja Golovrški, Nastja Lovrić, Mia Marković, Lucija Olić, Lora Đurić

Državno natjecanje u stolnom tenisu: Mladen Šop, prof. i Marko Kovačević, Enio Funes, Luka Kruljac, Luka Šagovac

Čestitamo!

 

Komentari
Prethodni članakOdržano predavanje dr.sc. Ante Nazora o uzrocima Domovinskog rata
Sljedeći članakPoljoprivredno obrtnički sajam okupio brojne izlagače i zainteresirane posjetitelje