Oldtimer Klub “Classic 99” obilježio je 23. rođendan. Tim je povodom preko 20 entuzijasta provezlo svoje stare, limene ljubimce kroz šire novogradiško područje.

Kada je prije više od dva desetljeća grupica entuzijasta i zaljubljenika u stara motorna vozila odlučila osnovati Oldtimer klub pod nazivom “Classic 99”, nisu ni slutili da će postati jedinstvena turistička i edukativna priča Nove Gradiške.

Dvadeset i tri godine kasnije OTK “Classic 99” broji 70 aktivnih članova koji u svojim garažama čuvaju oko 200 raznih vozila među kojima se krije i nekoliko dragulja automobilske industrije. Najstarija vozila članova kluba su automobili – Pontiac iz 1930. i Buick Sport coupe iz 1941. godine, te motocikli Zündapp 800 iz 1938. i DKW ½ 350 iz 1939. godine. Njima u klubu pravi društvo razni Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti, Pontiaci, Rolls-Roycei, Cadillaci, Volkswageni i Zastave te motocikli – BMW-i, Puchovi, NSU-i, DKW-i, Zundappi i Tomosi.

-“Prije 23 godine smo skromno počeli s Old timer klubom, danas smo izrasli u jedan veliki i ozbiljan klub. Zahvaljujući Gradu Nova Gradiška imamo svoj prostor koji smo uredili, imamo svoj muzej i jedini smo takav klub u Hrvatskoj.” – rekao je predsjednik i jedan od osnivača kluba Krešimir Knežević:

Komentari
Prethodni članakMonika Gubić iz Nove Gradiške dobitnica je kulinarske stipendije Raise the Bar
Sljedeći članakNovogradiški SDP-ovci održali humanitarnu akciju “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”