U organizaciji Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška jučer je održana humanitarna akcija pod nazivom “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”. Tijekom prijepodneva u središnjoj gradskoj Ulici slavonskih graničara dijelili su tulipane i prigodne letke te brošure Zaklade Ana Rukavina, a sva prikupljena sredstva bit će namijenjena u humanitarne svrhe.

Forum žena SDP-a i organizacije SDP-a diljem Hrvatske  desetu godinu zaredom organiziraju ovu hvalevrijednu akciju povodom Aninog rođendana kako bi pomogli i podržali rad Zaklade Ana Rukavina.

Kako ističe članica Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška dr. Ljepša Rakas Vujčić, cilj humanitarne akcije je prikupljanje novčanih sredstava za proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica, pomaganje u radu Banke matičnih stanica te poticanje stručnog usavršavanja mladih stručnjaka na području hematologije:

– „Omiljeni cvijet Ane Rukavina” tradicionalna je humanitarna akcija koju u Hrvatskoj već više godina organizira Socijaldemokratski forum žena SDP-a.

Ana je imala samo jednu želju – želju za životom, stoga hvala svim sugrađanima koji su svojim donacijama iskazali humanost i podržali rad Zaklade Ana Rukavina – kaže Rakas Vujčić.

– Za mene predaja nikada nije bila opcija. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Ponekad mi se čini da mi ni 100 godina ne bi bilo dovoljno da učinim sve sto je onaj na nebu namijenio za mene – često je puta isticala pokojna Ana.

– „Želim život“, riječi su koje su se upisale u srca svih nas, riječi zbog kojih Zaklada Ana Rukavina postoji. Ana fizički više nije s nama, ali njene riječi snažno žive i dalje, a 101 osoba je zahvaljujući Ani i dobrim ljudima iz Hrvatskog registra koji su nesebično dali dio sebe za druge, dobila novu priliku za život.
Ana nas je, nažalost, prerano napustila, ali u sjećanje na nju i njenu misiju, u više od dvanaest godina rada Zaklade Ana Rukavina, uz pomoć plemenitih ljudi iz svih dijelova Republike Hrvatske, povećan je broj upisanih u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa skromnih 150 darivatelja na 61.462 upisanih potencijalnih darivatelja. Prikupljena sredstva veliki su poticaj daljnjem radu Zaklade Ana Rukavina kako bi organizacijom akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i stručnim usavršavanjem mladih liječnika iz područja hematologije i dalje mogli pomagati oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja – dodala je dr. Rakas Vujčić.

 

Komentari
Prethodni članakOldtimer Klub “Classic 99” obilježio 23. rođendan
Sljedeći članakGradska organizacija HDZ-a Nova Gradiška: Maslinove grančice za sugrađane