Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog počinjenja dva kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju

Prijevare s kupovinom stoke, ali i drugih poljoprivrednih dobara, nerijetko se događaju. No, jednom takvom neplatiši prijeti godina i četiri mjeseca zatvora. Naime, kako je izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, 16. srpnja su podigli pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog počinjenja dva kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju iz čl. 247. st. 1. Kaznenog zakona. (17. 7. 2019.)

“Optužnicom se 38-godišnjaka tereti da je u kolovozu i prosincu 2018. godine u okolici Koprivnice, kao direktor trgovačkog društva s područja Zagreba, prilikom kupovanja stoke od dva nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, neistinito prikazao kako će račune za preuzetu stoku uredno platiti, iako to nije namjeravao učiniti, ali su mu oni povjerovali i predali tri bika i deset svinja ukupne vrijednosti veće od 40.000,00 kuna.

Okrivljenik nakon preuzimanja stoke nije platio ništa. U optužnici je predloženo da se okrivljeniku izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca te da se usvoje imovinskopravni zahtjevi oštećenika”, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo. 

Slično iskustvo imao je prošle godine i vlasnik junica s varaždinskog područja. Prema prijavi 48-godišnjaka, 7. siječnja 2018., na dvorištu je svoje kuće 37-godišnjaku prodao tri junice pasmine Holstein za iznos od oko 11 tisuća kuna, dok se isti obvezao navedene junice platiti kroz dva dana na računa oštećenog. Protekom navedenog roka, oštećeni je u više navrata kontaktirao 37-godišnjaka, no novac mu unatoč obećanjima do dana prijave nije uplaćen. 

Izvor/Foto: Agroklub

Komentari