U organizaciji Brodsko-posavske županije zajedno s partnerima gradom Nova Gradiška i Turističkom zajednicom Nove Gradiške, a u sklopu Novogradiškog jesenskog sajma, jučer su svečano otvorene 22. Poljoprivredno poduzetničke ideje.

Jedan od ciljeva ove hvalevrijedne manifestacije je poticanje poduzetništva u području poljoprivrede, prehrambene industrije, stočarstva i usluga vezanih uz njih.

Na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava te Ulici slavonskih graničara i Gradskom parku grada Nova Gradiška, od jučer su izloženi poljoprivredni proizvodi obrtništva i poduzetništva, ali i poljoprivredna mehanizacija, u manjem obimu.  Domaća hrana OPG-ova, sadnice cvijeća i voća, prirodni kozmetički proizvodi, ručni radovi obrtnika samo su dio bogate ponude.

Za djecu novogradiških vrtića bio je pripremljen i medni doručak s ciljem promocije zdrave prehrane u koju med i pripada. Osim zdravog doručka, djecu je obradovala i izložba malih životinja.

Uz župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića i zamjenika gradonačelnika Nove Gradiške Borislava Vidošića, manifestaciju je otvorio ravnatelj Uprave za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju Ministarstva poljoprivrede RH Goran Lipavić.

Manifestacija se nastavlja i danas, a osim izlagačkog dijela, u sklopu manifestacije biti će održana i radionica s predavanjima, a s naglaskom na raspolaganje poljoprivrednim zemljištem. Posjetite i danas središnji gradski trg, ponuda je bogata i ima se što vidjeti, a i kupiti.

Komentari
Prethodni članakLegendarni Dado Topić u suradnji s novogradiškim Rockerima predstavlja rock baladu “Tragovi sudbine”
Sljedeći članakKrenuo prvi novogradiški Oktoberfest / foto