Iako smo kalendarski još službeno u rujnu, ova činjenica nije omela u naumu organizatore prvog novogradiškog Oktoberfesta, festivala piva i dobre zabave da pokrenu prvo sjajno druženje koje, zasigurno, obećava.

Naime, nekolicina novogradiških ugostitelja nedavno je „zakucala“ na vrata novogradiške Turističke zajednice s namjerom da organiziraju upravo ovakvu manifestaciju i još jednom Novogradiščanima i svim „putnicima namjernicima“ ponude još jedan dodatni sadržaj u gradu. Rečeno – učinjeno.

Kako ističe direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević, ideja je bila odlična, svi potrebni „resursi“ su tu, stoga je na njima bilo samo dati punu podršku još jednom događanju u našem gradu.

Svečano je otvorenje upriličeno sinoć u novogradiškom Gradskom parku, a punu podršku inicijativi i ideji organizatora da pokrenu nešto novo u našem gradu dali su gradonačelnik Vinko Grgić i Turistička zajednica grada. Uz „domaće“ zvuke u glazbenom dijelu sinoćnje večeri nastupio je Danko Trupinić sa svojim Acoustic session-om, a posjetitelje je dočekala vrhunska ponuda piva Zagrebačke pivovare (Ožujsko, Staropramen), Budweiser, Pan te Bošnjak Pivo.

Danas nas od 16,00 sati očekuje ista ekipa pivara, ali i veliko otvorenje Olimpivade, natjecanja u raznim pivskim disciplinama poput natjecanja u brzom ispijanju piva, natjecanja u držanju krigle s pivom, pivski maraton i još puno toga. Za glazbeni dio programa i dobru zabavu ovoga će se puta pobrinuti također domaće snage, Gradska glazba Nova Gradiška.

Sinoćnja večer zaslužuje sve pohvale, vjerujemo da će tako biti i večeras.

Organizatori prvog novogradiškog „Oktoberfesta“ su OPG Bošnjak, The Corner pub, Caffe bar Minuta, Caffe bar Avangard.

Uz Poljoprivredno poduzetničke ideje koje se također održavaju u središnjem dijelu grada i ova manifestacija je dokaz da se Nova Gradiška polako, ali sigurno sve više pozicionira na turističkoj karti Slavonije.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakOdržavaju se 22. Poljoprivredno poduzetničke ideje
Sljedeći članak42 novooboljele osobe od COVID-19 u protekla 24 sata