Posljednji dan ove nastavne godine u PŠ Ljupina protekao je u znaku još jednog nezaboravnog dječjeg vjenčanja- petoga po redu!

Maleni Ljupinci, njihovi učitelji, roditelji i obitelji, ali i brojni mještani, s veseljem su očekivali 21. lipnja 2022. godine kako bi svjedočili sklapanju još jednog „školskog braka“ između mladenaca Đurđe i Kebe, učenika 3.l razreda. Tradicija je to duga punih dvanaest godina koju od 2010. godine sa svojim trećašima njeguje učiteljica Irma inspirirana igrom dječjih svatova iz Lovrakovog romana Vlak u snijegu! Tradicija koja je četiri puta bila vezana za pokladni utorak, zbog svih izazova uzrokovanih epidemijom Covid-19, prilagođena je novom vremenu te preimenovana iz pokladnog vjenčanja u dječje vjenčanje i vrtnu zabavu!

Dječja vjenčanja u Ljupini nadaleko su poznata i prihvaćena s oduševljenjem, a kako i ne bi kada u njima niti jedan detalj nije propušten-sve je po propisu i u duhu tradicije, ali i nekih novih trendova u organizaciji vjenčanja! Pripreme su vrlo odgovorne i ozbiljno shvaćene, a podršku učiteljima i ovaj su puta nesebično i velikodušno pružili roditelji učenika 2. i 3. l, pomoćno osoblje PŠ Ljupina, gospođa Vesna Mulac- vlasnica ljupinskog frizerskog salona, Cvjećarnica Mimoza, Tamburaški sastav Tringelt, Tvrtka Elterm te gospoda Drago Jurić, Darko Klarić i Zdenko Berić.

Vrtna zabava započela je u 18 sati u prigodno uređenom školskom dvorištu u kojemu se okupilo  stotinjak  znatiželjnih i radosnih uzvanika. Svatovski protokol ispoštovan je, kao i inače, u potpunosti: skup gostiju kod mladoženje i mlade, odlazak po mladu, blagoslovi i govori, kićenje svatova, obred vjenčanja pred dječjim svećenikom, razmjena prstenja i potpisivanje vjenčanog lista od strane mladenaca, kumova i svećenika, vožnja selom i odlazak povorke od tridesetak automobila na bukliju, koju je ove godine priredila obitelj Đokić, svečani ulazak u „salu“, prvi ples, dječji šampanjac, molitva i večera, ples i zabava, rezanje torte, ples s mladom te bacanje buketa i podvezice! Nešto više od tri sata uživljene igre i prave zabave!

Zasigurno će uspomena na ovaj dan ispunjen ponosom i zahvalnošću još dugo živjeti u sjećanjima svih sudionika petog dječjeg vjenčanja u Ljupini! Hvala svima!

Tekst: učiteljica Irma Arbutina Đikić

Fotografija: Ivana Klarić

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Rokovnik
Sljedeći članakDjevojke, prijavite se: Kreće natjecanje za Miss Brodsko-posavske županije