U organizaciji Kulturno umjetničke udruge „Cernik“ jučer su održani 2. dječji folklorni susreti u Cerniku. Susreti su održani u Hrvatskom domu u Cerniku, a uz domaćine, članove Dječjeg folklornog ansambla Kulturno umjetničke udruge „Cernik“, nastupili su  članovi KUD “Drežnik”, KUD “Dragalić“, KUD “Tkanica” OkučaniKUD “Šijaci” Biškupci i KUD “Šubići” iz Novske.

U zanimljivom programu, svako od ovih društava, izvelo je dio repertoara koji vježbaju u svojim sekcijama, te pokazali sve ono što se nosilo, pjevalo u nekim davnim vremenima naših djedova i baka.

Zadovoljstvo odazivom kao i nastupom svih društava izrazila je predsjednica KUU “Cernik” Marija Jugović.

-“Jako smo sretni i iznenađeni ovim odazivom s obzirom na to da je škola tek počela i da su društva tek krenula s radom. Nama se odazvalo oko 150 djece plus 30 naših i jako nam je drago što su se odazvali u ovolikom broju, a mi smo ih spremno dočekali.”

Manifestaciju je podržala Općina Cernik, na čelu s načelnikom Vitomirom Žakićem i predsjednikom Općinskog vijeća, Hrvojem Žakićem, koji su pohvalili organizatore za održavanje ove manifestacije, kao i sve izvođače za njihove nastupe u kojima su uživali.

Nakon nastupa uslijedio je domjenak i druženje svih prisutnih.

Komentari
Prethodni članakProvedena još jedna uspješna edukacija
Sljedeći članakJe li moguć završetak izgradnje kružnog toka prije zadanog roka; zašto kružni tok, a ne semafori?!