U Cerniku je jučer održana završna konferencija na projektu „Izgradnja i opremanje Reciklažnog dvorišta Cernik”.

Prigodnim govorom konferenciju je otvorio predsjednik Općinskog Vijeća Hrvoje Žakić:

Uz načelnika Općine Cernik Vitomira Žakića konferenciji su nazočili: direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić, Helena Iveković voditeljica posredničkog tijela razina 2, Lidija Tošić voditeljica službe za odnose s javnošću, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, direktor odlagališta Marijan Furić i drugi suradnici projekta.

Prigodnim govorom konferenciju je otvorio predsjednik Općinskog Vijeća Hrvoje Žakić:

– “Ovo je još jedna lijepa priča koju smo ostvarili u općini Cernik uz pomoć fondova i mjera naše Vlade. Ovo reciklažno dvorište imat će značajnu ulogu u cjelokupnom sustavu gospodarenja otpadom i održavanju naše općine čišćom i ekološki svjesnijom.”

Sve okupljene pozdravio je načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić koji je i predstavio projekt:

-“Vrijednost projekta iznosi 3.088.424,32 HRK od čega je 2.477.717,51 HRK sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Cilj projekta je potaknuti i povećati odvajanje i prikupljanje problematičnog otpada, manjih količina glomaznog otpada i drugih korisnih sastavnica komunalnog otpada iz kućanstava radi smanjenja odbacivanja takvog otpada u miješani komunalni otpad ili u okoliš.”

U realizaciji ovakvih projekata jedinicama lokalne samouprave pomaže i Brodsko-posavska županija. Župan Danijel Marušić:

-“Moram reći da mi je drago da je ovo reciklažno dvorište izgrađeno u Općini Cernik, jer s tim Općina pokazuje na koji način se ispravno koriste EU fondovi. Čast mi je biti suradnik ljudima poput načelnika Vitomira Žakića i predsjednika Općinskog vijeća Hrvoja Žakića i njima upućujem posebnu zahvalu, jer uvijek sve počinje iz temelja iz općina i zahvaljujući njima ovakvi projekti se ovdje i realiziraju.”

Zadovoljstvo završenim projektom izrazio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić:

-“Hrvatska je zadnjih par godina napravila velike iskorake u gospodarenju otpadom. Posebno veseli što i manje sredine prate taj trend, a općina Cernik je jedna od takvih pozitivnih primjera. Osim što ulažu u projekte gospodarenja otpadom, uspješno koriste i sredstva iz EU fondova. Da je tome tako svjedoči i ovaj projekt za koji su uspjeli osigurati kroz fondove 2,5 milijuna kuna.”

Komentari
Prethodni članakJednostavno je najučinkovitije: Jadranka Đokić i Amar Bukvić predstavom ”Pluća” dirnuli i najhladnija srca
Sljedeći članak18 novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji