Životna, a istovremeno bajkovita, optimistična, a tužna… ”Pluća” su predstava koja se jednostavno ne propušta. Uz poštivanje epidemioloških mjera, Novogradiščani su sinoć uživali u izvedbi zanimljivog i svima poznatog dua – Jadranke Đokić i Amara Bukvića.

”Pluća” je režirala Aida Bukvić, doslovno stavljajući sve na ramena svojih glumaca, uz sjajno rješenje kraja predstave. Uloge tumače Jadranka Đokić i Amar Bukvić, glumci koji su odavno dokazali svoju prednost kada treba odgovoriti na najveće teatarske izazove.

”Pluća” su kazališna priča o modernom paru, ekolški osviještenom i urbanom, uvjerenom da rade dobro za Zemlju. No, što kad požele dijete? Tu neobičnu priču o problemima s kojima se susreću mlade generacije priča hit predstava Teatra EXIT.

Nakon odgledane predstave Teatra Exit iznenadimo se koliko jednostavnost može biti efektna. Samo dvoje glumaca, čisti režijski minimalizam, svakodnevna, univerzalna ljudska priča – moglo bi se učiniti prejednostavnim receptom za stvaranje kazališnog hita, no ”Pluća” su dokaz da je ono jednostavno ponekad najučinkovitije.

Tisuće su si pitanja postavili junaci ”Pluća”, Ona i On. Ogoljeni od imena i prezimena, prepušteni na milost i nemilost vlastitim osjećajima i udarcima sudbine koju nerijetko ne mogu kontrolirati. Specifični po svojim mislima, ali univerzalni po dvojbama, Ona i On mogu biti bilo tko od gledatelja koji ih promatraju iz mraka kazališnih sjedalica. 

Odlični Jadranka Đokić i Amar Bukvić zajedno na pozornici čine savršenu cjelinu. Ova predstava odigrana je više od 50 puta, a sudeći po reakcijama publike i po vrlo snažnom dojmu koji ostavlja, predviđamo joj još dugu karijeru.

„Pluća“ su samozatajni hit, kazališni dragulj koji se ne treba oglašavati na svakom plakatu u gradu da bi bio zamijećen i posjećen. Ako ste ga propustili sinoć, preporučamo da ovaj kazališni hit pogledate makar jednom u životu. 

Komentari
Prethodni članakJednim klikom provjerite ponudu poslova u županiji
Sljedeći članakOdržana završna konferencija na projektu “Izgradnja i opremanje Reciklažnog dvorišta Cernik”