Jučer je u Staroj Gradiški održana uvodna konferencija projekta “ŽElim NApredovati”. Korisnik projekta je LAG Zapadna Slavonija, a partneri su općine Stara Gradiška, Gornji Bogićevci i Okučani, te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, dok su posrednička tijela Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Vrijednost projekta je 5.316.026 kuna, a financiran je u cijelosti sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projekt je predstavila voditeljica Ernestina Straga Šašić koja je istaknula njegovu važnost:

-“Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na ruralna područja. Kroz projekt su zaposlene 62 žene ciljanih skupina koje će voditi brigu i pružati potporu za 372 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju s područja općina Stara Gradiška, Gornji Bogićevci i Okučani.

Na početku konferencije sve prisutne je pozdravio načelnik Općine Stara Gradiška, Velimir Paušić koje je naglasio važnost projekta:

-“Nije prošlo ni tri mjeseca od završne konferencije prethodnog Programa Zaželi koji je trajao 2 godine, i kao što smo rekli krenuli smo ponovno s novim projektom koji će za žene koje su dobile posao i korisnike trajati godinu dana. Nadamo se da će u idućem periodu program biti na duži period kako je i najavljeno. Zahvaljujem LAG-u, koji je nositelj projekta kao i svim partnerima i svim ženama koje su uključene u program,a koje vrijedno rade s korisnicima.” – kazao je Paušić

Projektom su zadovoljni i općinski načelnici Aca Vidaković i Pavo Klarić koji su se također obratili svim prisutnima te pohvalili sve sudionike projekta, a posebno žene koje vrijedno rade. Također su istaknuli važnost ovog projekta za njihove općine.

Zadovoljstvo projektom je izrazio i Vitomir Žakić, predsjednik Skupštine LAG-a zapadna Slavonija i općinski načelnik u Cerniku koji je pozdravio okupljene žene u društvenom domu u Staroj Gradiški.

Projekt će se provoditi 18 mjeseci, od 4. rujna 2020. godine do 4. ožujka 2022. godine.

  • Projekt je financiran sredstvima ESF-a, sadržaj publikacije isključiva je odgovornost LAG-a “Zapadna Slavonija”.
Komentari
Prethodni članakOB Nova Gradiška: Moguće testiranje na COVID-19 i bez uputnice
Sljedeći članakJoš tri osobe zaražene koronavirusom, jedna osoba s područja općine Davor