U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su tri (3) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Dvije zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a jedna na području općine Davor.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 653, dok je broj aktivnih slučajeva 22 (1 više nego prethodni dan). Hospitalizirano je 8 osoba (1 osoba manje nego prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 293 osobe (6 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članakOdržana uvodna konferencija projekta “ŽElim NApredovati”
Sljedeći članakNastavlja se ciklus francuskog filma: Večeras “Aida”