U hotelu Kralj Tomislav održana je uvodna konferencija projekta ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice” koja je trebala biti održana još u ožujku, međutim, zbog situacije s pandemijom koronavirusa događaj je organiziran jučer.

Naime, Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG plus u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisala je Ugovor o bespovratnim sredstvima za provedbu istoimenog projekta. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

OPĆE INFORMACIJE

Trajanje projekta je 18. mjeseci, a ugovor je potpisan 06. ožujka 2020. godine u Novoj Gradiški, ukupni iznos je 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Broj korisnika koji sudjeluju u projektu je 20 nezaposlenih osoba, najvećim dijelom iz Nove Gradiške. CILJ projekta je ojačati položaj na tržištu rada za 20 dugotrajno nezaposlenih žena i mladih s područja NG, na čemu trenutno i radimo.

Kroz projekt su zaposlene dvije osobe – Rajko Aleksić kao voditelj projekta i Tamara Magdić kao koordinator i osoba za odnose s javnošću, koji su ujedno na jučerašnjoj konferenciji isti predstavili. 

– Do sad nije bilo nikakvih problema, dobro smo i u roku odrađivali sve postavljene zadatke i elemente projekta, veselimo se daljnjim aktivnostima i radu, jer doprinosimo kako sebi, tako i zajednici u kojoj živimo – rekao je zadovoljno voditelj 

ELEMENTI PROJEKTA fokusirani su na jačanje 20 nezaposlenih korisnika kroz stjecanje javne isprave putem verificiranih programa osposobljavanja, te kroz usvajanje mekih i transverzalnih vještina.

– S obzirom na to da projekt provodimo gotovo šest mjeseci, neke od aktivnosti privodimo kraju, međutim, očekuje nas još dosta toga, stoga pratite radiong.hr kako bi bili upućeni u projektne aktivnosti tima – zaključio je voditelj projekta Rajko Aleksić

Komentari