U sklopu projekta „I naš grad razvrstava otpad“, jučer je u Velikoj gradskoj vijećnici održana tribina „Što i kako s otpadom; spriječi, odvoji, ponovno upotrijebi“. 

Podsjetimo, Grad Nova Gradiška, u suradnji s dionicima na lokalnoj i državnoj razini pokrenuo je projekt koji, po svom sadržaju splet izobrazno-informativnih aktivnosti, za cilj ima izgraditi svijest i razumijevanje svih žitelja Nove Gradiške o potrebi zaštite okoliša i učinkovitijeg upravljanja resursima te o važnostima promjena ustaljenih navika za prijelaz s linearnog na kružno gospodarenje otpadom. 

U ime domaćina, Grada Nova Gradiška pozdravne riječi svim prisutnima uputila je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina. 

– Zahvaljujem vam se što se došli u ovako velikom broju na drugu po redu tribinu u sklopu projekta ”I naš grad razvrstava otpad”. Ovo je jedan divan projekt u kojem smo radili na animiranju stanovništva od najmlađih do najstarijih dobnih skupina vezano za razvrstavanje otpada i pametno gospodarenje istim. Skoro smo i pri kraju projekta koji je sufinanciran dijelom iz EU i nadam se da će nam biti od koristi. Nastavno na ovaj projekt idu nam i infrastrukturni projekti – nabava kontejnera za kućanstva i Grad – rekla je Trupina

Prije prezentacije, ispred tvrtke EcoSolutions dio aktivnosti predstavio je Igor Šišara.

– Projekt ”I naš grad razvrstava otpad” je projekt educiranja, informiranja i poticanja svih skupina društva na koji način pristupiti kvalitetnom, primjerenom kružnom gospodarenju otpada. I sami smo svjesni da svakodnevno su mediji, što domaći, pa tako i svjetski puni negativnih primjera na koji način se današnje čovječanstvo rješava, točnije ne rješava otpada. Moramo pronaći adekvatno rješenje, jer ne smijemo zagađivati u tolikoj mjeri jedini planet na kojem živimo –

U kojoj mjeri možemo doprinijeti sprečavanju nastanka otpada… zašto je nužno odvajati otpad, koliko stvari bacamo, a možemo ih ponovno upotrijebiti… odgovore na sva ta pitanja kao i mnoga druga koja proizlaze iz segmenta održivog gospodarenja otpadom dao je jučer na tribini Hrvoje Dokoza, direktor tvrtke EcoSolutions, koja je suradnik u provedbi spomenutog projekta. 

Dodatne informacije vezane uz projekt ”I naš grad razvrstava otpad” možete pronaći OVDJE. 

Komentari
Prethodni članakOdržan domjenak igrača ”velikog” i ”malog” nogometa
Sljedeći članakOpćina Staro Petrovo Selo: Potpisan Ugovor o izvođenju radova vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna