Tribina pod nazivom “Mogućnosti postoje, treba ih iskoristiti” održala se  u petak u Hotelu kralj Tomislav. Predavači na tribini bili su aktualni Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i pomoćnica Ministra rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske, Tatjana Dalić.

Prisutne je pozdravio predsjednik novogradiškog SDP-a, Vinko Grgić, a potom je tribina krenula predstavljanjem Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Tatjana Dalić istaknula je mjere poticanja zapošljavanja, probleme iseljavanja mladog stanovništva i

Ministar Tihomir Jakovina naglasio je pozitivne stvari koje je njegov resor napravio. Posebno je naglasio važnost EU fondova koje je Republika Hrvatska povukla od ulaska u Europsku uniju.

Rad i (samo)zapošljavanje je pitanje egzistencije i nema politički niti svjetonazorski predznak. Posao je i najbolja socijalna mjere.

Tribina je bila otvorena za sve građane, njihova pitanja i prijedloge te stručno informiranje o poticajima koje mogu dobiti u rješavanju svojih životnih pitanja vezanih uz zapošljavanje, opstanak posla ili otvaranje novog posla. Novogradiščani su bili puni pitanja, od tema vezanih za poljoprivredu, bolnicu, smanjenje PDV-a i načina informiranja.

Možda su ovakve tribine potrebnije i tijekom godine, kako bi se političari približili građanima, prihvatili njihove kritike, sugestije i pohvale.

no images were found

Komentari
Prethodni članakRAZGOVOR S POVODOM: Politika u funkciji zajedništva – Rezultat Gradska bolnica
Sljedeći članakSredišnji skup Domoljubne koalicije u Novoj Gradiški