U organizaciji Gimnazije i Gradske knjižnice Nova Gradiška, a uz pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška, jučer je održana jedinstvena manifestacija pod nazivom “Cijeli grad čita”. 

Svečano otvaranje 7. po redu manifestacije počelo je ispred gimnazije glazbenim nastupom Lucije Prpić, učenice 4. razreda glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“ koja je svirala na flauti. Novogradiški učenici čitali su naglas na 16 različitih lokacija: ispred Gradske knjižnice, Gimnazije, u parku, na korzu i drugim mjestima u gradu. Idejna začetnica manifestacije je ravnateljica novogradiške Gimnazije Ljiljana Ptačnik.

-“Cilj ove akcije je potaknuti građane da više čitaju knjige i uživaju u pisanoj riječi te razvijaju ljubav prema knjizi i čitanju.” – poručila je Sandra Hruban Bartolović, stručna suradnica knjižničarka.

Manifestacija pod motom “U ritmu čitanja” održava se u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji je ove godine posvećen glazbi. 

-“Jako puno znači uzeti knjigu u ruke, osjetiti njen miris u onim trenucima kad osjetimo potrebu za razvijanjem svojih znanja i vještina. Čitanje je potrebno i malima i velikima, a posebice čitanje na glas ima pravu svrhu.” – naglasila je ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška, Biljana Dakić

Komentari