Jučer je u Vatrogasnom domu u Novoj Gradiški održana izvještajna skupština Češke besede Nova Gradiška i okolica. Uz članove, bili su nazočni brojni prijatelji iz Čeških beseda i predstavnici novogradiških udruga s kojima surađuju. 

Skupština je usvojila izvješće o radu u protekloj godini, koje je podnio predsjednik  Zdravko Konjić, kao i program rada za slijedeće razdoblje. Nastavit će se okupljanje pripadnika češke manjine, odnosno građana češkog podrijetla kao i ostalih građana na kulturnom i prosvjetnom području, učiti češki jezik i njegovati običaje češke manjine. Udruga broji 116 članova koji djeluju u tri sekcije, istaknuo je predsjednik Konjić i dodao:“Od toga imamo 10 – tak djece, 55 žena i 51 muški člana, a od toga je aktivno preko 30 članova kroz tri sekcije pjevačku, dramsko-recitatorsku i likovno-kreativnu.”

U udruzi su dobrodošli i građani koji nisu Česi, a žele se priključiti u radu organizacije.

Preko 10 godina borave u prostorijama DVD-a, pa su vrlo zahvalni za suradnju koju ocjenjuju kao uspješnom. Održana je i kulturna večer na kojoj su sudjelovali članovi pjevačke i dramsko-recitatorske skupine, pjevačka skupina i likovno-kreativna.

 

no images were found

Komentari