Sinoć je u Gradskom parku održana promocija zbirke pjesama Reinkarnacija, poetskog prvijenca mladog novogradiškog autora Andreja Đeraja, najmlađeg laureata prošlogodišnjih Pjesničkih susreta u Drenovcima.

Student socijalnog rada Andrej Đeraj osvojio je već nekoliko nagrada za svoj osebujni umjetnički rad. Svakako valja istaknuti drugu nagradu za mlade pjesnike na „Goranovom proljeću”, te prvu nagradu na 30. Pjesničkim susretima u Drenovcima. Najboljim rukopisnim prvijencem „Reinkarnacija uspomena” osvojio je prvu nagradu, prvi autorski ugovor o tiskanju zbirke pjesama.

Na promociji su uz autora sudjelovali dipl. novinar i dipl.knjižničar Goran Pavlović, glavni i odgovorni urednik časopisa Hrašće, književnik Franjo Nagulov i sjajni glazbenici Gipsy jazz quarteta, dok je Danijela Juranović ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković vodila i organizirala književnu večer.

-” Osjećaj je nestvaran, knjiga je napokon tiskana i u fizičkom obliku, mogu reći da sam ponosan. Zbog epidemioloških mjera prva promocija je održana baš ovdje u mom Gradu, a ne u Drenovcima gdje je natječaj i održan. Moje pjesme se mogu opisati kao refleksivne s puno intertekstualnosti i inetmedijalnosti. U zbirci je objavljeno 40-ak pjesama, konceptualno je podjeljena, prvi dio je Samsara pojam koji označava vječno vraćanje, drugi dio je Tuga za minulim vremenima i treći dio Uskrsnuće” – rekao je Andrej Đeraj i najavio kako će uskoro izaći i druga knjiga. 

Bila je to sjajna književno glazbena večer uz Gypsy jazz quartet i glazbene virtuoze koji ga čine (Orjen Riđanović – gitara, Tomi Novak – kontrabas,  Franjo Stojaković – klarinet, Hrvoje Sudar – gitara). 

Komentari